Tillbaka

MINIKAPU – juniorkapellmästartävling för en ny generation 4.-7.9.2024

22.02.2024 kl. 12:38

MINIKAPU – juniorkapellmästartävling för en ny generation 4.-7.9.2024


Nästa höst arrangeras i Vasa två kapellmästartävlingar. Förutom den traditionella Jorma Panula kapellmästartävlingen, så finns
på programmet en ny Jorma Panula MINIKAPU kapellmästartävling för unga. Finns det kanske i Era institutioner ivriga, unga musiker, som vill ansöka till tävlingen?

För vem
Alla studerande i Finland under 20 år, även utländska, kan delta i tävlingen. Bland de sökande väljs åtta att delta i tävlingen.
Jorma Panula vill med den nya tävlingen motivera och öka intresset för orkesterdirigering och kapellmästaryrket i framtiden.
Genom att delta i tävlingen får man möjlighet att utveckla sina färdigheter, samla erfarenheter och kanske också nå synlighet.

Jury
Tävlingen har följande jurymedlemmar: Professor, dirigent, Atso Almila, ordförande för juryn, dirigent Jukka Iisakkila och dirigent Ville Mankkinen.

Tävlingsorkester är Vasa orkesterförenings egen orkester, Wasa Sinfonietta. Möte med Jorma Pan-
ula arrangeras för de unga tävlande. Samtliga jurymedlemmar har starka meriter av undervisning i dirigering nationellt och internationellt.

Tävlingsplatsen Vasa stadshus

I Vasa stadshus pågår samtidigt den nionde Jorma Panula Internationella dirigenttävlingen, som är en av Europas mest prestigefyllda. Mästarnas mästare bakom båda tävlingarna är professor Jorma Panula. Samtliga tävlanden är välkomna att följa den internationella tävlingen som publik.

Tävlingen arrangeras av Viljo och Maire Vuorios stiftelse i samarbete med Vasa stad. Tävlingen hålls i det kulturhistoriskt vackra Vasa stadshus. Organiseringen av tävlingen görs tätt samman med den internationella tävlingen och tävlingsomgångarna avlöser varandra smidigt.

Ansökning
Noggrann information och instruktioner finns på hemsidan www.panulacompetition.fi/sv.

Ansökningen görs i sin helhet via
nätet: https://panulacompetition.fi/sv/minikapu.
•Ansökningstiden är 1.1.2024 – 29.2.2024.
•Ansäkningen bör vara framme senast den 29.2.2024, varefter plattformen stängs.
•Ansökningen kan göras på svenska

Om det finns frågor, tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper gärna till. Vi hoppas att det finns många ivriga, unga därute, som vill
delta i den första MINIKAPU juniorkapellmästartävlingen.

På uppdrag av tävlingkskommittén,
Monica Johnson
Producent
monica.johnson@panulacompetition.fi