);

Anmälan

Projektet Blåslyftet!

Välkommen till vårt spännande projekt – Blåslyftet! Om du är en ung och talangfull musiker som spelar ett blåsinstrument eller slagverk, har du nu möjligheten att delta i ett unikt musikaliskt äventyr.

 

Vi söker nu längre hunna musiker i åldersgruppen 12-20 år som vill vara en del av en dynamisk och inspirerande blåsorkester. Projektet sträcker sig över 1,5 år och kommer att erbjuda en unik möjlighet för dig att utvecklas som musiker och samtidigt skapa minnen för livet.

 

Anmäl dig här:  >>ANMÄLAN UNGDOMAR<< och >>ANMÄLAN ANSVARSPERSON<<

 

Mål för projektet

 • Skapa en symfonisk blåsorkester bestående av unga talanger.
 • Ge deltagarna möjlighet att fördjupa sin kunskap och teknik på sina respektive instrument.
 • Utforska och framföra en inspirerande och utmanande repertoar.
 • Främja samarbete, kreativitet och vänskap mellan musikerna.

 

Projektbeskrivning

Projektet kommer att pågå under 1,5 år och omfattar ett lärorikt och spännande schema för alla deltagare. Under projektets gång kommer vi att genomföra ett antal inspirerande och engagerande aktiviteter, inklusive:

 • Tre terminers repetitioner: Vi kommer att ha en övningshelg per termin där alla deltagare samlas för att öva och förbereda för framträdanden. Varje repetition kommer att vara intensiv och välgjord för att ge bästa möjliga förberedelse inför våra konserter.
 • Sektionsövningar: Våra talangfulla ungdomar kommer också att få möjlighet att delta i sektionsövningar ledda av musikpedagoger och dirigenter för att förbättra sina färdigheter och tekniker.
 • Konserter: Vi kommer att arrangera två mindre konserter där vår blåsorkester får visa upp sin talang och skapa minnesvärda musikupplevelser för både deltagare och publik. Vi planerar även att ha en storslagen konsert som avslutning, där vi kommer att bjuda in en bred publik för att njuta av våra musikaliska framträdanden.
 • Utöver musikrepertoaren kommer vi också att ha aktiviteter där alla får lära känna varandra, skapa nya vänskapsband och ha roligt tillsammans.

 

Tidsram
Projektet Blåslyftet kommer att pågå under 1,5 år, med start från höstterminen 2023. Den sista konserten kommer att äga rum i mitten av hösten 2024.

 

Repetitioner
Vi håller en repetition per termin för att ge alla möjlighet att delta i projektet utan att det kolliderar med andra musikaliska åtaganden. Tid och plats för repetitionerna kommer att kommuniceras i förväg så att alla kan planera i god tid.

Närpes, 30.9-01.10.2023
Helsingfors, 09-11.02.2024
Tammerfors, oktober 2024

 

Info om Närpes-helgen

Kost och logi
Projektet står för resor och logi.
– Det går charterbussar från Helsingfors, Åbo och Jakobstad.
– Boendeformen är skolinkvartering. Man bör ha med sig eget sovunderlag och sovpåse/täcke och dyna.
– Projektet bjuder på lunch lö-sö, samt middag på lördagkväll.
Info om övriga övningsperioder kommer senare.

 

Vårdnadshavare för minderåriga
För minderåriga deltagare som övernattar på annan ort krävs att en vårdnadshavare eller annan myndig ansvarsperson är närvarande under helgen. Samma person kan ansvara för flera ungdomar. Vi värnar om säkerheten och välbefinnandet för alla våra deltagare och ser till att minderåriga har den tillsyn de behöver.

 

Pris
20€/övningstillfälle eller 50€ för alla tre tillfällen som early bird. Ej återbetalbar.
Inga extra kostnader tillkommer för ansvarspersonerna.

 

Sista ansökningsdatum
OBS! FÖRLÄNGD ANMÄLNINGSTID:

Söndagen den 17.9 2023

 

Anmälan är öppen för alla unga musiker som spelar blåsinstrument. Antagning sker i den ordning anmälningarna kommer in, så se till att skicka in din anmälan så snart som möjligt för att säkra din plats. Vi har ett begränsat antal platser, så först till kvarn gäller!

 

Krav för deltagande:

 • Ålder: ca 12-20 år
 • Behärska ett blåsinstrument eller slagverk på ca grade 3.
 • Grundläggande musikaliska kunskaper, notläsning och erfarenhet av samspel.

 

Ansökningsprocess

För att ansöka, vänligen fyll i ansökningsformulären >>ANMÄLAN UNGDOMAR<< och >>ANMÄLAN ANSVARSPERSON<<

Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt blåmusikprojekt och tillsammans skapa musikaliska magiska stunder under det kommande året!

 

OBS: På grund av det begränsade antalet platser kan vi inte garantera deltagande för alla sökande. Därför rekommenderar vi att du skickar in din ansökan så snart som möjligt för att öka dina chanser att få delta.