);

WindFest 2021

WindFest 2021

WindFest, den stora galahelgen som projektet kulminerar i, samlar hela det finlandssvenska blåsmusikfältet till festival den 15-17.10.2021 i Björneborg. Under helgen övar projektorkestern Wegelius Wind Ensemble under ledning av dirigent Leif Karlsson från Sverige och ungdomsorkestern under ledning av Marjo Riihimäki. Utöver projektorkestrarnas övningshelg ordnas flera konserter under galahelgen där blåsorkestrar, storband och blåsensembler uppträder. Galahelgen avslutas med en galakonsert i Promenadsalen. Vi hoppas att alla är ivriga på att musicera tillsammans och planerar in WindFest i sin verksamhet redan nu!

Info och anmälan

Blåsorkestrar och ensembler

Förhandsanmäl din orkester eller ensemble HÄR. Vi behöver endast en uppskattning om antalet deltagare. Genom att anmäla dig försäkrar du dig om att all information om evenemanget når dig.

Resebidrag

För förbundets medlemsorkestrar går det redan att skicka in en fritt formulerad ansökan för resebidrag till jannicke.ingelin@fssmf.fi. Sista ansökningsdag är 31 maj 2021 och besked ges i maj.
HÄR kan du läsa om hur man blir medlem i förbundet. Då får man även många andra fördelar som finns listade HÄR.

Projektorkestrarna

Anmälan till ungdomsorkestern hittar du HÄR. Ungdomar från hela landet är välkomna att delta.
Anmälan till Wegelius Wind Ensemble hittar du HÄR.

Vi följer såklart med coronaläget och anpassar helheten efter rådande riktlinjer. Därför kan även ändringar i programmet förekomma med kort varsel. Bindande anmälan görs först på hösten 2021, men vi hoppas på att de som är påväg anmäler sitt intresse redan nu under vårterminen för att underlätta planeringen.