);

OBO Bigband med på Storbandsfrossa på Kvarken!

OBO Bigband med på Storbandsfrossa på Kvarken!

Blåsmusikprojektet presenterar ett samarbete med Wasaline den 7.9 då vi erbjuder storbanden möjlighet att komma med på en kryssning över kvarken där banden står för underhållningen ombord för resenärer och för varann. En dag i storbandsmusiken tecken där vi knyter kontakter och får ta del av vad andra gör.

Under sommaren kommer vi att presentera vart och ett utav de fyra storbanden som deltar i kryssningen. Först ut är gränsöverskirdande OBO Bigband som spelar en härlig blandning av soul, pop och jazz!

Obo Big Band är det kreativa österbottniska storbandet som inte räds någonting i musikens värld. I en kreativ balans mellan tradition och nytänkande strävar bandet efter att ligga i ständig utveckling och i nationell framkant. Bandet känner sin musik och vet vart de vill.
Bandets begåvade dirigent Alf Mylläri, även kallad Österbottens Mr Jazz, skräddarsyr alla bandets arrangemang. Det gör repertoaren unik och bjuder publiken på många överraskningar. Det glada 14-mannabandet är grundstommen på scenen, men mycket är byggt kring bandets tre starka powersolister. Ingen lämnas oberörd när shown kör igång.
Publiken ger oss bränsle att fortsätta utforska musiken och tänja på våra kreativa gränser. Vi vill värna om traditioner, men samtidigt är vi inte rädda för att testa vad som är möjligt för ett bigband. Våra konserter är en spektakulär mix av gammalt och nytt. Och de flesta sånger känner publiken igen!