);

Hangö blåsorkester

Hangö blåsorkester

HBO grundades år 1990. Orkestern har idag 10-14 musikanter varav 4 har varit med ända från start. HBO har under årens lopp uppträtt på otalig tillställningar i Hangö och på andra orter. En CD med 15 låtar utgavs år 2001 och är numera en raritet. Vart femte år fi rar vi på sätt eller annat jubileum. Vårt motto har med tiden blivit ” Musik för vem som helst var som helst”. HBO blickar framåt och fortsätter med sitt engagemang som Hangö stads ”husorkester”. Idag under ledning av eminenta Minna Lehtonen.

Under våren har inga övningar kunnat hållas, men vi hoppas att läget lugnar sig till hösten
och vi kan då köra igång igen. HBO har en egen förening men fungerar i samarbete med Hangö medborgarinstitut. Vi tar gärna emot nya medlemmar, är man intresserad att vara får man gärna kontakta Minna Lehtonen (minnalehtonen81@outlook.com). Vi är nog gärna med och samarbetar med andra orkestrar också!

Nedan framför HBO ”Down by the Riverside” arr. Hans Kolditz och ”Hangö valsen” av Georg Malmstén, arr. R. Pulkkinen. I den första videon framförs ”Sinitakkien marssi” av Georg Malmstén, arr. Arvo Kuikka.