);
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Wegelius Wind Ensemble

januari 25 - januari 27

Idén att starta upp en symfonisk blåsorkester (WWE) har sin utgångspunkt i OBB. Tanken är att fortsätta med samma ambitionsnivå men med en annorlunda uppsättning. Namnet hänvisar till vår samarbetspart Martin Wegelius-instutet (som i tiderna också haft blåsorkestrar) och med att kalla orkestern för en ensemble vill vi visa på flexibilitet: orkestern kan ändra form och storlek beroende på repertoar. Det kan även grundas mindre sammansättningar inom orkestern.

Vi riktar oss till frilansande musiker, pedagoger och långt hunna amatörmusiker. Målet är att kunna framföra en mångsidig modern repertoar som håller en hög nivå. Vi vill ge musikerna en möjlighet att musicera på hög musikalisk nivå, med orkestern vill vi också inspirera och fungerar som en plattform där man kan skapa nya kontakter för framtida samarbeten.

Orkestern samlas 2-3 veckoslut per år för övningar med olika dirigenter av nationell toppklass. Repertoaren planeras tillsammans med de olika dirigenterna som också fungerar som konstnärliga ledare. Ambitionen är att orkestern uppträder på olika evenemang av betydelse inom blåsmusiken.

Medverkan i orkestern är avgiftsfritt, resor & logi ordnas och bekostas av Blåsmusikprojektet.

Orkesterns administrativa uppgifter sköts av Blåsmusikprojektet 2018-2020.

Målsättningar:

  • Medverkan i Nationella Blåsardagar
  • Blåsmusik-FM
  • Sångfest 2021 i Helsingfors
  • Framföra beställningsverk i samarbete med Uppsala Blåsarsymfoniker.

Tidtabell:
Första övning 25-27 januari 2019 i Tyllin Sali i Tammerfors under ledning av Anna-Leena Lumme, som har lång erfarenhet av att leda blåsorkestrar och symfoniorkestrar,läs mera om henne här.

 

Övriga planerade övningsveckoslut är:
5-7 april 2019
27-29 september 2019
Utrymmen har inte bestämts för detta och förslag kommer att tas emot.

Samarbetsparter:
Finlands svenska sång- och musikförbund, Martin Wegelius Institutet, SuPaTus, SPOL, Musikinstituten, Uppsala Blåsarsymfoniker

Detaljer

Börjar:
januari 25
Slutar:
januari 27