);

Blåsorkester samlades på Åland!

Blåsorkester samlades på Åland!

Den regionala blåsorkestern för Södra Finland samlades på Åland den 9-11 november för att öva in en utmanande repertoar under ledning av Åke Hillar.

Övningsveckoslutet inleddes på eftermiddagen fredagen den 9 november efter att deltagarna från fastlandet hade anlänt till Åland, orkestern fick öva i Mariehamns Ungdomsorkesters orkestersal i Strandnäs Skola.


Under samma helg ordnades även Kulturkarnevalen i Mariehamn. Tillsammans med Åke Hillar ordnade Blåsmusikprojektet en ”prova på”-dirigentkurs på fredagkväll under Kulturkarnevalen. På denna kurs fick vem som helst stiga upp på scenen och lära sig att dirigera med Åke som handledare.

På lördagen började dagen med sektionsövningar där Åke ledde brasset, klarinettläraren Eskil Heinegård ledde klarinetter och saxofoner medan Johan Cantell övade med flöjterna. Efter sektionsövningar blev det en hel eftermiddag med orkesterspel.

På söndagen satte orkestern ihop repertoaren och spelade igenom styckena för att få en bra helhetsuppfattning om repertoaren.

Nästa övningsveckoslut ordnas den 8-10 februari i Helsingfors!